Onder het motto ‘Rode kaart voor kernenergie en kolen’ demonstreerden honderden nucleaire tegenstanders zaterdag in Het Duitse Lingen tegen de overjarige kerncentrale.

Honderden tegenstanders van kernenergie, waaronder velen woonachtig in Oost-Nederland, hebben zaterdag gedemonstreerd bij de kerncentrale in Lingen, net over de Duitse grens. De demonstranten eisten voor de zoveelste keer de onmiddellijke sluiting van de kerncentrale en de nabijgelegen splijtstoffabriek in Lingen.

De kerncentrale in Lingen is één van de laatste kerncentrales in Duitsland en zal in 2022 worden gesloten. Maar de demonstranten geloven dat niet en zijn bang dat eigenaar RWE een verlenging van de sluitingstermijn wil. Daarnaast zijn er zorgen over scheuren in pijpen van de centrale. Die werden dit voorjaar ontdekt. Maar volgens RWE en de deelstaatregering van Niedersachsen is de centrale veilig.

Er zijn meer dan 150 incidenten geweest sinds de start van de kerncentrale veertig jaar geleden. Eerder deze maand bleek dat er tijdens testen problemen waren met de stroomtoevoer. Vorig jaar december was er een brand, waarbij lange tijd onduidelijk was waar de brand woedde en hoe groot de risico’s waren. Over de gebrekkige communicatie is toen veel gezegd.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties