Een omwonende van Schiphol heeft zich woensdag vastgeketend aan de auto van minister Van Nieuwenhuizen. Zij had in Bodegraven overleg met gemeentebestuurders over de vliegoverlast.

Milieuactivisten hebben de auto van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in Bodegraven kortstondig geblokkeerd. Cor, die al jaren ernstige overlast ondervindt van het vliegverkeer rond luchthaven Schiphol, had zich vastgeketend aan het wiel van de dienstauto waardoor deze niet weg kon rijden. Volgens een politiewoordvoerder duurde het een half uur voordat de man zichzelf los maakte van de auto, maar is niet aangehouden.

De twintig tot dertig actievoerders, waaronder aanhangers van Greenpeace en Extinction Rebellion, demonstreerden tegen de uitbreidingsplannen van Schiphol. De minister trad in Bodegraven in overleg met gemeentebestuurders uit Zuid-Holland en Utrecht. Tijdens dit gesprek vroegen de bestuurders aandacht voor extra hinderbeperkende maatregelen, om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel (Bodegraven-Reeuwijk) zegt: „Ook in onze gemeente, nota bene op 25 km afstand van Schiphol, is de geluidoverlast nog heftig. Het aantal klachten hierover is de laatste jaren flink toegenomen.” Burgemeester Van der Velde-Menting van gemeente Kaag en Braassem was blij met de komst van de minister naar de regio: „De vliegtuigen veroorzaken slaapverstoring en is zeer slecht voor de gezondheid van onze inwoners.”

De minister gaf tijdens het gesprek aan dat de leefervaringen uit de omgeving Schiphol en de duidelijke wens voor minder hinder worden betrokken bij de plannen die ze nu uitwerkt voor de ontwikkeling van Schiphol na 2020. Ook wordt dit betrokken bij de Luchtvaartnota die gaat over de ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland op langere termijn. Vervolgens ging de minister in gesprek met twee groepen bewoners.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties