Donderdagochtend houden actievoerders uit solidariteit met de Palestijnen een protestactie bij de ingang van Ahoy in Rotterdam. Ze pleiten voor een wapenboycot van Israël.

Op 28 november vindt in Ahoy Rotterdam het jaarlijkse symposium plaats van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). Er worden ruim honderd exposanten verwacht en er is een uitgebreid congresprogramma. De naam van het evenement is veranderd van NIDV Symposium & Exhibition in NIDV Exhibition Defence & Security, een evenement voor de Defensie- en Veiligheidsindustrie in Nederland.

De organisator, de NIDV, vormt als brancheorganisatie de link tussen de overheid, bedrijven en kennisinstellingen uit de defensie- en veiligheidsindustrie, zowel binnen als buiten Nederland. Op deze beurs zullen ook drie Israëlische bedrijven aanwezig zijn, te weten ELBIT Systems Ltd, Israel Aerospace Industries (IAI) en Smart-shooters. De wereldwijde Boycot Divestment Sanctions (BDS) is voor een wapenboycot van Israël.

‘Israël voert een oorlog tegen de Palestijnse bevolking met een gemengde inzet van militairen, politie- en andere veiligheidsinstanties. Sinds april 2018 zijn alleen al in Gaza 250 Palestijnen gedood en 23.000 gewond door Israëlische scherpschutters; door mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch worden deze acties scherp veroordeeld’, meldt BDS Nederland.

Er wordt opgeroepen om donderdagochtend 8 uur zich bij de ingang va Ahoy, Ahoyweg 10 in Rotterdam, te verzamelen voor een protestactie die tot 12 uur zal duren.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties