Bijna de helft van de basis- en middelbare scholen houdt de deuren donderdag en vrijdag gesloten. Naar verwachting demonstreren tienduizenden leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel door heel het land voor honderden miljoenen meer onderwijsgeld.

Algemene Onderwijsbond (Aob): ‘Er is een onderwijscrisis. In 2020 hebben 55 duizend leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas en dit aantal loopt –als we niets doen- op naar bijna 240 duizend leerlingen in 2028. Het lerarentekort raakt scholen voor speciaal onderwijs nog harder. Juist het onderwijs aan een kwetsbare groep leerlingen is op losse schroeven komen te staan door het oplopende lerarentekort. Ook middelbare scholen kampen met tekorten bij de exacte vakken, klassieke talen, Duits en Nederlands. Het voortgezet onderwijs krijgt steeds meer last van het tekort.’

‘Daarom voeren wij actie! Op 30 en 31 januari 2020 roepen we alle leden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs op om het werk neer te leggen. Dat doen we voor onze leerlingen, voor het onderwijs en de toekomst van ons land. Staak mee voor minder werkdruk, voldoende collega’s en een fatsoenlijk salaris. Als je voor of tijdens de staking lid wordt, heb je recht op een stakingsuitkering, als jouw bestuur loon inhoudt.’

Een overzicht van marsen en manifestaties in het land lees je hier.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties