Klimaatactivisten van actiegroep Extinction Rebellion zijn door de Haagse politie opgepakt voordat ze het Shell-gebouw binnen konden lopen.

Klimaatactivisten kwamen aan het begin van de middag naar het Shell-kantoor op de Carel van Bylandtlaan in Den Haag waar op dat moment de politie al aanwezig was. Het protest was niet aangekondigd maar doordat de demonstranten al waren gezien in de buurt konden 33 van hen tijdig worden gearresteerd. Een woordvoerder van de milieugroep vindt dat de politie agressiever optrad dan bij vorige protestacties.

Op beelden van Regio 15 is zichtbaar dat agenten tikken uitdelen met hun wapenstok en dat de activisten proberen te toegang tot het gebouw te versperren. ‘Shell respecteert het recht en de vrijheid om te demonstreren, als dit maar op een veilige manier gebeurt’, reageert het olie- en gasconcern op de actie. Extinction Rebellion vindt dat het gas- en olieconcern niet bijdraagt een oplossing voor klimaatverandering.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties