Van 26 t/m 28 mei vindt in Ahoy Rotterdam de Undersea Defence Technology (UDT) wapenbeurs plaats. De UDT is een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement gewijd aan de onderwaterverdedigings- en beveiligingsindustrie. Op donderdagochtend 12 maart vindt een manifestatie voor het Stadhuis Rotterdam plaats om de gemeente op te roepen zich uit te spreken van tegen de komst van deze wapenbeurs.

De UDT is een plek waar de militaire industrie samenkomt met beleidsmakers, ambtenaren en militairen om zijn nieuwe dodelijke producten te promoten. Naast de verwoestende rol die deze producten spelen in voortgaande oorlogen, heeft de sonartechnologie die de militaire industrie verkoopt ook dodelijke gevolgen voor het zeeleven, zoals walvissen, dolfijnen en bruinvissen.

Standhouders op de UDT, zoals Lockheed Martin, BAE Systems, Damen en Thales zijn betrokken bij wapenleveranties aan landen in oorlog en mensenrechtenschenders (Saoedi-Arabië, VAE, Egypte, Turkije, Israël, Tsjaad, Turkmenistan), bij het ontwikkelen en het onderhoud van kernwapens en bij het militariseren van grenzen. Hiermee vervult de UDT en andere wapenbeurzen een spilfunctie in de handel die oorlogen, interne conflicten, repressie en mensenrechtenschendingen voedt.

Verscheidene Europese steden hebben zich de afgelopen jaren uitgesproken tegen de komst van wapenbeurzen, zoals Amsterdam in 2005,  Glasgow en Keulen. Het platform Sink UDT! roept de gemeente Rotterdam op deze voorbeelden te volgen, de UDT ongewenst te verklaren en er bij Ahoy op aan te dringen de beurs te weren.

We schreven eerder een brief met deze strekking aan de gemeenteraad, die vergadert op donderdag 12 maart. Voor de deur van het stadhuis, Coolsingel 40, staan we vanaf 9.45 uur met spandoeken en flyers om onze oproep kracht bij te zetten en mensen te informeren. Sluit je aan!

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties