Waarom deze eikels nooit mogen regeren

 

Donderdagnacht boog de Tweede Kamer zich over een motie om vanwege de coronacrisis de basisscholen twee weken te sluiten. Of dat zinvol is of niet laat ik in het midden, maar onder meer de PvdA, SP en GL stemden tegen. Want PVV hè…

Nog geen 18 uur later zat Jesse Klaver van GL bij Jinek aan de borreltafel. Op de vraag of de basisscholen hun deuren per direct moesten sluiten antwoordde hij ja. Jinek zou Jinek niet zijn als zij vervolgens de vraag had gesteld waarom hij dan tegen de motie van de PVV had gestemd?

Diezelfde avond verkondigde ook Asscher van de PvdA bij het babbelprogramma OP1 dat de scholen dicht moeten gaan. Wederom geen wedervraag van de presentatoren over het verwerpen door zijn partij van een motie van gelijke strekking eerder die dag.

We zitten ermee opgescheept, politici die niet denken in het landsbelang maar voornamelijk aan hun eigen toko.

Share Button

2 Reacties op Waarom deze eikels nooit mogen regeren

 • Willem Warbout schrijft:

  Jammer dat wij geen echte staatslieden hebben.
  Die broekies van tegenwoordig zijn dan ook op wonderbaarlijke wijze in de politiek gerold.
  Het wordt tijd voor F.V.D. en P.V.V. deze partijen willen de belangen van het volk behartigen en
  dat is al decennia hoog nodig temeer om dat in 1956 al bekend werd gemaakt dat ons land vol is.
  Terug naar de Nederlandse cultuur want die is helaas verminkt.

  Als jaren hoor je iedereen zeggen dat Rutte op moet rutte, hoe kan het dan dat hij er nog zakken zit te vullen?

 • Evert Mouw schrijft:

  Eens met Willem Warbout.

  Wel vraag ik me af hoe het toch komt dat we in zo’n “instant satisfaction” cultuur leven, waarbij echte staatslieden, die vooruit denken en dus electoraal beloond worden voor “regeren is vooruitzien”, geen kans lijken te maken. Dat gaat wat dieper dan de links-rechts discussie, want ook op rechts zie je populisme, hoewel rondom covid-19 vooral de gevestigde partijen en GL een reactieve en/of populistische koers lijken te varen. Interessante constatering: meer doden = meer stemmen voor de VVD, volgens de peilingen. Mensen leven dan wel erg in het moment, zonder oog voor het verleden en de toekomst; leuk voor een meditatiemomentje, niet leuk voor politieke besluitvorming.

  Is het de technologie? De korte aandachtsspanne? Amerikaanse invloeden? Gemakzucht? De gewenning aan “alles is toch wel geregeld” en een te grote rol van de staat, nu niet meer “vadertje staat” maar “doodknuffelende moederoverheid”? Verwevenheid van media en politiek? Dit alles tegelijk?

  Als de rust is weergekeerd en iedereen ‘s rustig terug kan blikken, dan ben ik benieuwd of er toch nog structureel maatschappelijke veranderingen volgen. Een mens moet hoop koesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volg ons op twitter
Zoeker
Rubrieken