Goed… toch maar een Corona post…

Leuk dat mensen klappen voor de mensen die in de zorg werken, dank dank dank!

Maar hoe schokkend is het om te zien hoe de kinderen van Maxima vanuit het Oostenrijkse Lecch met potten en pannen slaan om zorgmedewerkers te steunen.

Het potten en pannen slaan is een vorm van protest dat zijn oorsprong kent in Latijns-Amerika en ontstond in Chili in 1971 toen er te weinig eten was en mensen demonstreerden tegen het regeringsbeleid.

Familie van verdwenen mensen in Argentinië slaan met potten en pannen bij de huizen van mensen die tijdens het dictatoriale Videla-regime mee hebben gewerkt aan verdwijningen en daar niet voor veroordeeld zijn.

Schaamteloos is het dat de kleinkinderen van Jorge Zorreguieta, staatssecretaris en minister van Landbouw tijdens het Videla regime, op potten en pannen slaan. Ik vind dit schandelijk en een gebrek aan respect voor al die mensen die verdwenen zijn en hun achter gebleven familie.

Nunca Mas !

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties