Vodafone activeert vanavond 5G in ruim de helft van Nederland. Eind juli is dit beschikbaar in heel Nederland. Tegenstanders van elektromagnetische straling zitten niet stil en blijven zendmasten in brand steken.

Wie de hetzerige berichtgeving omtrent de weerstand tegen de introductie van 5G mobiele telefonie kritisch volgt, kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de media er een bepaald belang bij hebben. Immers, telecombedrijven leveren qua reclamegelden een enorme inkomstenbron op voor noodlijdende media. Daarnaast resulteert 5G in nog snellere video streaming, lucratief voor de online-mediadiensten.

Als consument moet je dan wel je huidige smartphone dumpen en de nieuwste versie kopen. ‘Vodafone biedt inmiddels de volgende toestellen voor 5G gebruik met instellingen voor Nederland: Samsung Galaxy S20 5G, S20+, S20 Ultra en Oppo Find X2 Pro en er zullen meer toestellen volgen. Bij gebruik van deze toestellen in het dekkingsgebied is het 5G symbool op het toestel te zien’, meldt de telecomaanbieder.

Tegenstanders van elektromagnetische straling die door de ruim 32.000 zendmasten in dit land wordt veroorzaakt, zitten ondertussen niet stil. Op 4 mei vindt bij de rechtbank een mondelinge behandeling plaats die stichting Stop5GNL, ondersteund door Privacy First, heeft aangevraagd. Stop5GNL maakt zich grote zorgen over de gezondheid van burgers die in de nabijheid van 5G-zendmasten wonen.

Maandagavond nog werd door onbekenden brandgesticht in een zendmast te Swifterband, de 22ste aanslag in korte tijd. Afgelopen weekeinde werd op vergelijkbare wijze een zendmast in Waddinxveen onklaar gemaakt. De politie heeft tot nu toe twee verdachten aangehouden: een uit Groningen, de ander uit Swifterband. Dit naar aanleiding van beelden die door het tv-programma Opsporing Verzocht werden uitgezonden.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Verhaag
3 jaren geleden

Ik vind het ongehoord dat 5G uitgerold wordt zonder dat er vooraf goed onderzoek is gedaan naar de volksgezondheid en de effecten op het dierenleven. Het gaat alleen om geld en elke kritische vraag wordt belachelijk gemaakt.