De door Michael Moore geproduceerde documentaire Planet of the Humans moet volgens milieuactivisten verbannen worden. De film zou ‘gevaarlijk, misleidend en destructief’ zijn.

Typisch dat uitgerekend mensen die zichzelf als links/progressief beschouwen, oproepen een hen onwelgevallige boodschap te willen censureren. In de documentaire Planet of the Humans zien we hoe het publiek misleid wordt met producten als elektrische auto’s en zonne-energie, omdat ook deze uiteindelijk fossiele brandstoffen nodig hebben om te kunnen functioneren.

Planet of the Humans werd onlangs aan de vooravond van Earth Day uitgebracht door producent Michael Moore. De film wordt gezien als een ‘frontale aanval op onze heilige koeien’. Ook voorvechters van duurzaamheid als Al Gore krijgen ervan langs, omdat die gebrekkige quasi-duurzame technologieën promoten in plaats van te zoeken naar werkelijk duurzame oplossingen voor de klimaatcrisis.

In een open brief, ondertekend door diverse klimaatwetenschappers en milieuactivisten, schrijft filmmaker Josh Fox dat de documentaire van Moore en regisseur Jeff Gibbs vol foute beweringen zit over duurzame energie. Fox noemt Planet of the Humans ‘choquerend misleidend en absurd’ en dient om die reden te worden gecensureerd.

Klimaatwetenschapper Michael Mann, een van de ondertekenaars van de brief, noemt de documentaire een film vol ‘misleidingen, halve waarheden en leugens’. Volgens hem hebben Moore en Gibbs ‘ons en de planeet een slechte dienst bewezen door stokpaardjes van klimaatontkenners te berijden’. Josh Fox eist behalve het terugtrekken van de film, ook publiekelijke excuses van Michael Moore en Jeff Gibbs.

YouTube heeft Planet of the Humans inmiddels offline gehaald vanwege een copyrightklacht maar is inmiddels hier te zien.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties