De komische en subversieve straatkunstenaar Banksy heeft de lockdown in Groot-Brittannië aangegrepen in de vorm van een bijdrage aan de National Health Service (NHS).

Banksy heeft een prent met de naam Game Changer cadeau gegeven dat momenteel wordt tentoongesteld in een gang in het ziekenhuis van Southampton. Het toont een jongen gekleed in tuinbroek spelend met een superheld in de vorm van een verpleegster, terwijl striphelden als Batman en Spider-Man in een prullenbak zijn aanbeland.

Banksy heeft een briefje achtergelaten voor het ziekenhuispersoneel: ‘Bedankt voor alles wat je doet. Ik hoop dat dit de plaats een beetje opfleurt, ook al is het maar zwart en wit.’ Nadat de lockdown-maatregelen in het kader van het coronavirus zijn opgeheven, wordt het werk – dat ongeveer één vierkante meter groot is – openbaar tentoongesteld en geveild voor een aan de NHS gerelateerd doel.

Paula Head, directeur van de NHS Foundation Trust van University Hospital Southampton: „Hier in Southampton is onze ziekenhuisfamilie onlangs getroffen door het tragische verlies van zeer geliefde en gerespecteerde personeelsleden en vrienden. Het feit dat Banksy ervoor heeft gekozen de ongekende inzet te erkennen die iedereen in en met de NHS in deze tijden levert, is een enorme eer.”

Het werk is Banksy’s tweede tijdens de lockdown-periode. De eerste bevatte graffiti-afbeeldingen van ratten die grote schade aanrichten in zijn badkamer. Hij deelde het online met het onderschrift: ‘Mijn vrouw heeft er een hekel aan als ik thuis werk.’

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties