Maandag hebben de eigenaren van een nertsenfarm in Wilbertoord vossen afgestaan aan actiegroep Animal Rights.

Vorige week bracht Animal Rights beelden naar buiten van de vijf vossen in krappe draadgaas kooien. „We dienden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een handhavingsverzoek in, maar een week later zaten de vossen er nog steeds hetzelfde bij”, Erwin Vermeulen van de actiegroep. „De kooien waren smerig, klein en kaal. Er was geen enkele afleiding voor de dieren.”

„We hielden ze voor de hobby”, zegt Ans Selten van de nertsenfarm. „Het was dus niet illegaal, zoals gesuggereerd werd. De NVWA vond de kooi te klein. We konden een grotere kooi bouwen, maar ze konden niet uitsluiten dat die bij een volgende controle afgekeurd zou worden.” De vossen zijn overgebracht naar een veilige locatie. Vandaag worden ze onderzocht door een dierenarts.

Sinds 1995 geldt er een fokverbod van vossen in Nederland. Ook het houden van chinchilla’s voor hun huid werd in 2008 verboden. In 2013 trad de Wet verbod pelsdierhouderij in werking getreden. In deze wet staat dat pelsdierhouders tot 1 januari 2024 onder bepaalde voorwaarden mogen doorgaan met hun nertsenbedrijf.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties