Onbekenden hebben woensdagnacht vijf vrachtwagens van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo in brand gestoken. Dat zou blijken uit beelden van een bewakingscamera.

Woensdagnacht even voor drieën kreeg de meldkamer van de brandweer een melding binnen van brand bij eendenslachterij Tomassen Duck-To. Meerdere brandweerwagens werden ingezet om het vuur te bestrijden. Al snel moest er worden opgeschaald. Rond zes uur had de brandweer het vuur onder controle en meldde men brand meester. Uiteindelijk gingen vijf vrachtwagens van het bedrijf in vlammen op.

Volgens Tomassen, eigenaar van de slachterij, drongen meerdere personen het terrein binnen met twee jerrycans benzine. Dat zou te zien zijn op beelden van een bewakingscamera. Met de ene jerrycan werden de vrachtwagens bespoten en in brand gestoken. De andere jerrycan zouden ze hebben geplaatst in een weeghokje omdat de slachterij op slot zat. Vervolgens hebben ze geprobeerd de jerrycan te laten ontploffen maar door gebrek aan zuurstof is dat niet gelukt.

De bewakingsbeelden tonen volgens Tomassen aan dat één persoon binnen is geweest. Volgens hem betreft het een dierenactivist uit België aangezien de in beslag genomen auto een Belgisch kenteken heeft. Andere beelden tonen tevens aan dat een van de verdachten zelf ook vlam lijkt te vatten. Overigens bij deze via Dumpert verspreide beelden hoor je meerdere stemmen, alsof het filmpje is opgenomen met een mobiele telefoon.

De volledige Nederlandse eendensector wordt beheerst door eendenslachterij Tomassen Duck-To. Het bedrijf begeleidt en betaalt diverse andere eendenbedrijven voor het afleveren van pekingeenden. Tomassen neemt het verdere productieproces op zich: slachting, verwerking, verkoop en export. Het eendenvlees dat in Nederland geproduceerd wordt, is voornamelijk bestemd voor de export.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties