Het vervallen monumentale buitenhuis in Wassenaar dient vanaf nu voor de gemeente als onderpand voor kosten die men denkt te gaan maken. De eigenaar zelf doet er niets aan.

De gemeente ligt al geruime tijd in de clinch met de omstreden vastgoedmagnaat Ronnie van de Putte. Die heeft de bijnaam ‘krottenkoning’ omdat hij zijn bezit niet of nauwelijks onderhoudt. Dat is bij Huize Ivicke ook het geval. De gemeente probeert Van de Putte al jaren te bewegen het pand op te knappen, maar hij doet niets, meldt Omroep West.

Het monumentale buitenhuis was van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij, maar Van de Putte heeft het begin dit jaar doorverkocht. In een paar dagen tijd veranderde het tot twee keer toe van eigenaar. Maar de krottenkoning zwaait zelf de scepter over het bedrijf dat nu eigenaar is. Hij verkocht het dus tot twee maal toe aan zichzelf. Daarom is op 29 april beslag gelegd op het gekraakte landhuis.

„We zijn bang dat door deze verkoop het voor ons moeilijker wordt om eventuele kosten op Van de Putte verhalen”, zegt de woordvoerder van de gemeente. „Daarom hebben we conservatoir beslag gelegd.” De gemeente eist dat de vastgoedmagnaat Huize Ivicke zo restaureert dat de monumentale status niet langer in het geding is. Dat werk moet uiterlijk 20 juli gereed zijn. Als het dan niet klaar is, gaat de gemeente er zelf aan de slag en wordt de rekening doorgestuurd.

Huize Ivicke is sinds de zomer van 2018 gekraakt. Ronnie van de Putte heeft eerder bij de gemeente aangegeven dat hij niets kan doen zolang de krakers erin zitten. De gemeente vond dat geen goed argument, maar wil de krakers er zelf nu ook uit hebben. Er is een waarschuwing verstuurd aan de krakers en aan Ronnie van de Putte dat de gemeente ‘wil gaan handhaven’, dus van plan is te ontruimen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties