Op nog twee nertsenfokkerijen zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om bedrijven in de Brabantse gemeenten Gemert-Bakel en Sint Anthonis.

Minister De Jonge van Volksgezondheid schrijft aan de Tweede Kamer dat de besmettingen afgelopen weekend zijn ontdekt. Sinds de eerste coronagevallen bij nertsenbedrijven zijn fokkers verplicht om kadavers op te sturen van overleden dieren. Onderzoek heeft de nieuwe besmettingen aan het licht gebracht. In totaal zijn er nu vijftien fokkerijen waar het virus is vastgesteld.

Vanaf 6 juni vonden er ook al ruimingen plaats bij nertsenfokkerijen in Brabant (elf) en Noord-Limburg (twee). Toen zijn er ruim 570.000 dieren gedood. Het aantal besmette Brabantse nertsenfokkerijen staat nu op dertien, verdeeld over de volgende plaatsen: Milheeze (2), De Mortel (1), Beek en Donk (1), Deurne (1), Landhorst (4), Gemert Bakel (2), Volkel (1) en Sint Anthonis (1).

Bedrijven die geruimd zijn, moeten een paar maanden leeg blijven staan. Dat moet er voor zorgen dat er geen virus meer aanwezig is. Pas daarna mogen de kooien eventueel opnieuw bevolkt worden.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties