Peter J. Is bezig aan zijn zoveelste klusje

De man zich zich daags na de aanslag bij eendenslachterij Tomassen Duck-To vrijwillig bij de politie meldde, blijkt een langdurige staat van dienst te hebben als dierenactivist.

Op 28 mei werd er brand gesticht bij het eendenslachthuis Tomassen Duck-To in Ermelo. Hierbij werden vijf vrachtwagens volledig verwoest, maar het vanwege de coronacrisis leegstaande slachthuis bleef overeind. Zelf kwam de verdachte ook in brand te staan, waarna hij met minimale brandwonden de benen nam. Diens handelwijze werd vastgelegd door een van de bewakingscamera’s op het terrein.

De aanslag werd opgeëist door het Dierenbevrijdingsfront (DBF). Twee dagen na de aanslag meldde Peter J. zich vrijwillig bij de politie in Apeldoorn. De 34-jarige verdachte heeft volgens zijn advocaat Jan-Hein van Dijk een volledige bekentenis afgelegd. Het gaat volgens hem om een eenmansactie. Volgens Van Dijk werkt zijn cliënt, die inmiddels een maand vast zit, volledig mee aan het onderzoek.

De in Friesland geboren Peter J. kent een opzienbarende geschiedenis als dierenrechtenactivist. Eind jaren ‘0 verstoorde hij onder meer Jumping Amsterdam, waarover hij beweerde na afloop door bewakers en omstanders mishandeld te zijn, het ABN AMRO World Tennis Tournament, de Tilburg Ten Miles hardloopwedstrijd en een hockeyduel. Tijdens deze acties liet hij, veelal slechts gehuld in een tangaslip, zijn beschreven lichaam zien. Hier heeft hij zijn bijnaam Vegan Streaker aan overgehouden.

Op min of meer dezelfde wijze betrad hij vele malen de Spaanse arena’s om aandacht te vestigen op de gruwelijkheden die mensen stieren aandoen door tijdens de gevechten de dieren met speren te verwonden en doden. In maart 2009 was Peter J. betrokken bij een nertsenbevrijdingsactie in Stavenisse. Na zijn arrestatie bekende hij betrokkenheid bij deze actie die werd opgeëist door het DBF. Tevens zette hij in 2006 een bestelbus van een slager uit Vught in brand.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties