Het tijdelijk opheffen van de vaarroute van het Centraal Station naar de NDSM-werf is volgens Amsterdam noodzakelijk zodat er vaker gevaren kan worden van en naar de Pontsteiger.

Gedoe in Amsterdam. Wethouder Dijksma wil de populaire vaarroute van het CS naar de NDSM-werf in Noord tijdelijk opheffen. Vanwege versoepeling van de coronamaatregelen neemt de drukte op de IJ-veren toe. Om dit veilig te laten verlopen, schreef wethouder Dijksma vorige week een brief aan de raad waarin ze vijf mogelijke maatregelen onderzoekt.

Eén daarvan, het laten vervallen van de pont van NDSM naar Centraal, zorgt nu al voor veel onbegrip bij bewoners en ondernemers. Als alternatief komt er mogelijk een tijdelijke pontverbinding tussen de Bundlaan in Noord en de Westerdoksdijk. Daarnaast wordt er gedacht aan het intensiveren van de dienstregeling van de Noord/Zuidlijn, zodat er in ieder geval minder voetgangers met de pont hoeven.

Als de plannen doorgaan is dat een bittere pil voor duizenden mensen die dagelijks via het CS de pont nemen naar de NDSM. Met name dagjesmensen en toeristen maken er gebruik van, maar ook bewoners van Tuindorp-Oostzaan en werkers in die dorpen alsmede op de NDSM-werf. De petitie Behoud NDSM-CS pont werd snel opgericht waarvan inmiddels de teller op zo’n 2000 ondertekeningen staat. De gemeente benadrukt dat het slechts een inventarisatie is en nog niets definitief besloten is.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties