Een BLM-kunstwerk op het Ketelhuisplein in Eindhoven is zaterdagavond besmeurd met liters verf. Het protest lijkt gericht tegen het woord ‘Black’.

Vrijdagnacht kwamen diverse Eindhovense graffitikunstenaars bijeen om het Ketelhuisplein in de Eindhovense wijk Strijp-S te voorzien van de tekst ‘Black Lives Matter’. Ze brachten de letters aan op de grond van het plein ter grootte van zo’n 15 bij 15 meter. ‘Onderdeel uitmakend van een wereldwijde beweging, maken we een statement tegen racisme’, melden de initiatiefnemers van Emoves.

Het ontwerp is een verwijzing naar Wild Style, een vorm van graffiti waarin de stroming haar oorsprong vond; een ode aan de pioniers die in de gelijknamige film uit 1982 te zien zijn. Nog diezelfde avond smeten tegenstanders van het woord ‘Black’ emmers verf erover heen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arnold
3 jaren geleden

Tja als jezelf continu beelden en monumenten van andere beklad en vernield moet je de bal ook terug kunnen ontvangen.
Daarbij vind ik alleen blm nogal discriminerend en racisme dus goede actie !!!

Hans
3 jaren geleden

Terecht! De grootste racisten zijn de leden van BLM zelf. En die lui hebben naar mijn smaak duidelijke fascitische trekjes.