Op satirische wijze wordt de sportwereld in coronatijd besproken. Op hilarische wijze krijgt de tv-kijker de leukste sportzomer ‘die er nooit is geweest’ voorgeschoteld in Studio Afgelast.

Naast de dagelijkse stroom aan praatprogramma’s, die vooral in het teken staan van dezelfde politieke, zelf bevlekkende BN’ers en corona gerelateerde onderwerpen, komen ook die over sport weer langzaam op gang. Boeien doen ze me niet, de Rondo’s (Ziggo) en Studio Voetbal (NOS), terwijl het dreamteam van Veronica Inside (Veronica) door ruzie uit elkaar lijkt te zijn geknald. Niet erg, want dit onorthodoxe tv-programma lag al langer op zijn gat.

Het is een verademing dat momenteel in vier uitzendingen de presentatoren Tex de Wit, die Wilfred Genee van Veronica Inside persifleert, Jonathan van het Reve en Diederik Smit elke zondagavond (NPO3, 21.10 uur) in hoog tempo de vanwege corona afgelaste sportzomer doornemen in het programma Studio Afgelast. Aflevering 1 van afgelopen zondag was veelbelovend, een traktatie voor degenen die van een flinke dosis satire houden.

Met uitermate gevatte teksten en absurde persiflages zetten de presentatoren je continu op het verkeerde been. De uitzending wordt ingeluid door een spotje van de sponsor ‘Ryan Babel belastingadvies’ (de voetballer kwam onlangs in opspraak door tips over belastingontwijking) waarna de show losbarst. We zien Diederik op de achtergrond naarstig de tafel coronaproef maken, de man is sowieso gedurende de uitzending de sjaak.

Zo mist Diederik het EK-voetbaltoernooi vanwege het ontbreken van de spaaracties, zoals die met de ‘wuppies en welpies’ die dan volgens Tex altijd in ongezonde producten zitten als in ‘chips en cola’. Diederik stelt voor om voortaan landenspeldjes in bananen te stoppen. Er ontstaat wrijving tussen Tex en Jonathan omwille van het feit dat Tex niet objectief kan zijn omdat hij met de Ajax-directeur Van de Sar wel eens een potje tennist. De vonken springen er vanaf, de recente perikelen bij Veronica Inside indachtig.

Ook de aan lager wal geraakte Lubach, die teveel binnen heeft gezeten als gevolg van de lock down, komt kort in beeld. In de sportboekenrubriek wordt Kees Jansma, de voormalige tv-bobo van Studio Sport, door de mangel gehaald omdat de man een ‘onthullende’ biografie over Wesley Sneijder geschreven heeft. Diederik spreekt ons in de zomer van 2021 toe over de ontwikkelingen rond het EK-Voetbal dat dan geheel in het teken staat van corona: ‘Zweden speelt de komende wedstrijd in een 3-1-2-opstelling.’ Hoezo?, vraagt De Wit. ‘Dat was het maximaal haalbare. Maar de horeca is daar nog steeds open.’

Aflevering 1 is hier terug te zien, voor zolang het duurt. Aflevering 2 hier, 3 hier en 4, de laatste aflevering van dit seizoen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties