Op diverse plaatsen in het land duiken ze op, in witte overalls geklede actievoerders die zich Guerrilla Mask Force Nederland noemen. Met een act protesteren zij tegen de coronamaatregelen.

Deze kunstzinnig ogende protestactie komt uit Zwitserland en Duitsland overwaaien. De in witte beschermende kleding uitgedoste actievoerders voeren al enkele maanden op allerlei plekken een soort ‘flashmob’ op. Een robotachtige stem leest teksten voor die dienen als aanklacht tegen de coronamaatregelen.

Zoals zaterdag in het Zeeuwse Middelburg. Het zijn teksten als ‘laat ze alleen’, ‘bescherm de ongeborenen’, ‘zie af van voortplanting’, ‘zelf nadenken brengt het algemeen welzijn in gevaar’, ‘alleen laten sterven is naastenliefde’, ‘alleen eenzaamheid is veilig’, ‘wees altijd gehoorzaam’ en ‘offer alles op voor hygiëne’.

De actievoerders verzetten zich onder meer tegen ‘Agenda 21’. Volgens complotdenkers is dat een plan van de ‘globale elite’ om de vrijheid van alle mensen af te pakken en de wereld te ontvolken. In werkelijkheid is Agenda 21 een actieprogramma van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling, dat in 1992 vastgesteld werd op de klimaatconferentie in Rio de Janeiro.

Half december kwamen de witte zombies de straat op in onder andere Winterswijk en Enschede. De actie op 19 december bij de Pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug kreeg nog een vervelend staartje. Een van de initiatiefnemers werd daags na het protest van zijn bed gelicht. Hij werd ten onrechte beschuldigd van het openbreken van de poort van Austerlitz en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties