Medici wijzen pensioenfondsen terecht

Pensioenfondsen van zorgpersoneel moeten stoppen met investeringen in de fossiele industrie, wapens en tabak, vindt een groep medici.

De zorgmedewerkers hopen met een petitie hun pensioenfonds over te halen om bijvoorbeeld zo snel mogelijk op te houden met beleggen in bedrijven die „aantoonbaar niet handelen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs”. Zo lang ze dat nog wel doen, moeten de fondsen zulke bedrijven dwingen tot verandering, vinden de artsen en andere zorgmedewerkers.

De oproep krijgt steun van diverse prominenten uit de medische wereld, onder wie Diederik Gommers, Matthijs Botman en Wanda de Kanter. Ook diverse instellingen en organisaties onderschrijven het pleidooi. Bijvoorbeeld de raad van bestuur van het Amsterdamse ziekenhuis OLVG en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen, die zo’n 1000 huisartsen vertegenwoordigt.

„Stem voor een wereld met gezonde mensen, een veilige toekomst voor kinderen en een gezond klimaat”, manen de ondertekenaars van de petitie hun pensioenfondsen. „De klimaatcrisis en gezondheidscrisis gaan hand in hand.” De petitie is woensdagmiddag, op Wereldgezondheidsdag, online gezet.

Share Button

1 Reactie op Medici wijzen pensioenfondsen terecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volg ons op twitter
Zoeker
Rubrieken