Dierenrechtenactivisten hebben in het Verenigd Koninkrijk alle vier distributiecentra van McDonald’s geblokkeerd. Ze eisen dat de multinational vanaf 2025 geen vleesproducten meer verkoopt.

Ongeveer vijftig demonstranten van de groep Animal Rebellion zijn van plan minstens 24 uur lang actie te voeren op de locaties. Ze blokkeren vanaf 4.30 uur deze ochtend de in- en uitgangen van de distributiecentra in Hemel Hempstead, Basingstoke, Coventry en Heywood in Greater Manchester met vrachtwagens en constructies van bamboe. Door het verstoren van de distributie komt volgens de groep de bevoorrading van zo’n 1300 restaurants van McDonald’s in gevaar.

Kerri Waters, die sinds de oprichting twee en een half jaar geleden lid is van Animal Rebellion, sprak met The Guardian vanuit Heywood, waar zij en ongeveer 20 andere activisten sinds 4 uur een distributiecentrum blokkeren. „Als we doorgaan met consumeren zoals we doen, zal dit ernstige gevolgen hebben voor toekomstige generaties. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om vlees en zuivelproducten te maken in een plantaardige versie of een gekweekte versie.”

De activisten eisen dat McDonald’s vanaf 2025 alleen nog maar plantaardige producten aanbiedt. Waters: „We bevinden ons midden in een klimaat- en ecologische noodsituatie en we consumeren nog steeds enorme hoeveelheden vlees op een schaal die gewoon niet duurzaam is voor onze planeet. De enige duurzame en realistische manier om 10 miljard mensen te voeden, is met een plantaardig voedselsysteem. Biologische, scharrel- en ‘duurzame’ dierlijke opties zijn gewoon niet goed genoeg.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties