delivery sets of healthy and delicious food in boxes

Een aantal milieugroepen wil dat Nederland de lijst van verboden plastic producten uitbreidt. We staan op de vierde plek van landen die wereldwijd het meeste plasticafval produceren, volgens recent onderzoek.

Vanaf 3 juli zijn plastic rietjes, bestek, wattenstaafjes, borden en ander wegwerpplastic in de Europese Unie verboden, maar een coalitie van Nederlandse milieuorganisaties vindt dat niet genoeg. De coalitie, bestaande uit Recycling Netwerk Benelux, Stichting De Noordzee, Plastic Soup Foundation, Plastic Soup Surfer en Natuur & Milieu, wil onder meer confetti en vuurwerk verbieden

Ook wil de milieubeweging dat wegwerpverpakkingen worden vervangen door herbruikbare alternatieven. Volgens de milieuorganisaties worden jaarlijks in Nederland zo’n drie miljard plastic koffiebekers na eenmalig gebruik weggegooid en ongeveer 876 miljoen verpakkingen voor afhaal- en bezorgmaaltijden. Daarom vraagt de coalitie aan het nieuwe kabinet om zo snel mogelijk de lijst van verboden kunststofproducten uit te breiden.

De Franse circulaire economiewet gaat nu al verder dan de minimumvereisten van de Europese richtlijn. Zo verbiedt de Franse wet onder andere plastic theezakjes. Hergebruik staat centraal in de aanbevelingen van de milieuorganisaties, niet alleen om zwerfafval tegen te gaan maar ook om grondstoffenverbruik te verminderen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties