Een internationaal gezelschap van dierenactivisten is zondagnacht kalfsvleesproducent Ekro VanDrie Group binnengedrongen. De politie hield in de loop van de ochtend 84 personen aan.

Dierenactivisten hebben zondagavond laat een slachthuis in Apeldoorn bezet. Volgens de politie blokkeerden zo’n 84 actievoerders het gebouw van kalfsvleesproducent Ekro. Een deel van hen had zich vastgeketend. Agenten en de mobiele eenheid hebben de activisten van de Franse anarchistische organisatie 269 Libération Animale groep aangehouden. De mensen zijn een voor een losgemaakt en naar het politiebureau gebracht met behulp van twee bussen.

De betogers eisen sluiting van alle slachthuizen en streven naar ‘een overschakeling op een op planten gebaseerd voedselsysteem’, zo laat de actiegroep weten. ‘Wij hebben de machines acht uur stilgelegd. Dat heeft een directe impact op dit bedrijf, dat jaarlijks 280 miljoen euro omzet aan het vermoorden van meer dan 400.000 kalveren’, laat de actiegroep schriftelijk weten.

De actiegroep roept in een verklaring op Facebook het Europees Parlement en alle regeringen in de EU op om dieren in hun grondwet een fundamenteel recht op integriteit en vrijheid toe te kennen. De actiegroep zegt de krachten te hebben gebundeld met geestverwanten in Frankrijk, Italië, Spanje, Finland en Duitsland. Voor zover bekend namen er geen Nederlanders deel aan het protest.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties