Advocaten uit Breda ondernemen juridische stappen tegen de invoering van de coronapas. Ze hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat.

Advocaat Bart Maes, een van de eisers, noemt de invoering van de coronapas onwettig, strafbaar en discriminerend. De maatregel zou volgens zijn kantoor onder meer in strijd zijn met de grondwet en internationale verdragen. Inmiddels heeft Maes Law honderden steunbetuigingen binnengekregen meldt het ANP.

Eén daarvan komt van Michel Reijinga van Nederland in Verzet, de beweging die al meerdere protesten tegen de coronamaatregelen organiseerde onder de noemer ‘koffiedrinken’. Reijinga verwacht via zijn organisatie minstens 100.000 handtekeningen op te halen, die dinsdag bij het kort geding zullen worden overhandigd.

Zaterdag 25 september treden nieuwe coronaregels in werking. De verplichte 1,5 meter afstand vervalt, maar vanaf die dag moet iedereen van dertien jaar of ouder die bijvoorbeeld naar een restaurant of bioscoop wil een coronatoegangsbewijs laten zien. Die kan men krijgen bij volledige vaccinatie, doorgemaakt herstel na een besmetting of een negatieve testuitslag.

Privacy First steunt de rechtszaak. ‘Nu massale aantasting en schending van mensenrechten dreigt, is het aan de rechter om in te grijpen en de overheid te corrigeren. In lijn met onze statutaire doelstelling in het algemeen belang heeft de actuele rechtszaak van Bart Maes c.s. ter stopzetting van de coronapas daarom onze volledige steun.’ Privacy First hecht eraan daarbij te benadrukken dat hiermee geen statement wordt gemaakt tegen het vaccineren.

De rechtbank Den Haag buigt zich dinsdag om 13.00 over de zaak.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jolanda van der Burg
2 jaren geleden

Apartheid, daar hebben we decennia tegen gestreden

NN
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jolanda van der Burg

Ja, maak idd het vaccin beschikbaar voor de arme landen en bestrijd de medische apartheid tussen rijk en arm!

Mar van Gemert
2 jaren geleden

Stop met die idiote pas die niets met een virus te maken heeft

Sarah van Vliet
2 jaren geleden

Waanzin en tot op met Hugo.

Dannu
2 jaren geleden

Goed dat ze dit doen. Hoop dat het zin heeft. Maar niks doen is idd ook geen optie.

Heel veel succes

Gerlof
2 jaren geleden

Gisteren de urn van mijn schoonmoeder bijget. Ze overleed aan corona.
Stop eens met dat kinderachtige gezeur. Er zijn zoveel regels die zog. ” discriminerend” kunnen worden uitgelegd.

maries
2 jaren geleden
Antwoord aan  Gerlof

Gevaccinerde verspreiden ook de virus? was u niet de verspreider? Ik ben jong en ik ga niet de risico nemen om bijwerkingen te krijgen om een oudere groep te beschermen, ik heb ook recht om 50 jaar lang te leven.

Erwin
2 jaren geleden

Gecondoleerd met het verlies van uw schoonmoeder Gerlof,
En succes met het verbeteren van uw schrijfwijzen.
Behalve de gebruikelijke spelfouten, verkeerde aannamens, en drogredenen enz. trap ik niet in uw poging om deze reactie niet te plaatsen.
Uw schoonmoeder overleed aan Corona of met Corona.
Onderliggende ziektes?
Of was ze net gevaccineerd (bloedprop)?
Leeftijd?
¨kinderachtige gezeur¨ Ik/wij zijn niet begonnen om onlogische regels en verplichtingen te bedenken, dat zijn de regeringen geweest.
Als er hier iemand ¨kinderachtig zeurt¨ op deze pagina bent u het wel.
Of het waar is van uw schoonmoeder dat ze is overleden blijft voor mij een twijfel, trollen kom ik vaker tegen.
Er zijn inderdaad veel regels die discriminerend kunnen worden uitgelegd, maar als regels discriminerend zijn is het een ander verhaal.
De regering zou moeten opkomen en waken voor de rechten van de mensen, ik/wij moet opkomen en waken over mijn gezondheid.
Niet andersom!

Gerlof
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin

Als niet-gevaccineerden geen café binnen mochten, zou je eventueel van discriminatie kunnen spreken. Maar na een eenvoudige test mag iedereen na binnen. Een redelijk middel tegen de verspreiding van corona. Op die opmerkingen over mijn schoonmoeder ga ik niet in.

Karen
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin

Wat heeft u last van agressie. Zelf niet door zeker. Wat een flauwe en tevens walgelijke reactie. U zou er goed aan doen excuses te maken, want ja mijn moeder (de schoonmoeder in kwestie) overleed inderdaad door besmetting met Corona. We hebben een zorgplicht voor elkaar, of we nu jong, fit zijn of oud met onderliggende gebreken.

ali jansen
2 jaren geleden

eR ZIJN NOG STEEDS MENSEN DIE GEEN SMARTPHONE HEBBEN EN DUS GEEN CORONA APP KUNNEN TONEN VOORAL OUDEREN.bOVENDIEN MOET JE OOK NOG JE ID TONEN WAAR WE JAREN GELEDEN AL TEGEN GESTREDEN HEBBEN.! hET IS TOCH TE GEK DAT JE NIET GEWOON ZONDER CORONAPAS ERGENS EEN KOPJE KOFFIE MEER ZOU KUNNEN DRINKEN.

Max
2 jaren geleden

Ongeacht of je voor of tegen vaccineren bent; deze corona maatregelen zijn buitenproportioneel, discriminerend en bovendien zinloos. Ook gevaccineerden kunnen het virus bij zich dragen en overbrengen.