Eerdere bezetting van de Lutkemeerpolder in Amsterdam

In een anoniem bericht op Twitter eist ‘AH Must Go’ de verantwoordelijkheid op voor het dichtlijmen van de deuren van 18 supermarkten in Amsterdam. AH is bezig een distributiecentrum te bouwen in een groengebied.

Als protest tegen de bouw van een ‘betonnen distributiecentrum’ zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de deuren van achttien filialen van Albert Heijn in Amsterdam dichtgelijmd, meldt Trouw. De politie liet het ANP eerder weten dat zij in het duister tast over het motief. Ze gaan camerabeelden bestuderen. De deuren konden in de loop van vrijdagochtend weer worden geopend.

De actievoerders zijn boos omdat Ahold van plan is een groot betonnen distributiecentrum te gaan bouwen in de Lutkemeerpolder in Amsterdam-West. ‘De laatste vruchtbare kleigrond van Amsterdam, waar biologische voedselproductie voor de stad plaatsvindt, gaat dan voorgoed verloren. Ook het omringende natuurgebied met zeldzame vogels zal ernstig verstoord worden’, aldus AH Must Go.

In augustus werd een deel van de Lutkemeerpolder, tussen Amsterdam en het dorp Zwanenburg, bezet door actievoerders. De politie ontruimde het bouwterrein van het distributiecentrum van Albert Heijn en arresteerde dertig actievoerders. Het platform Behoud Lutkemeer organiseerde eerder al een petitie en had overleg met de gemeente over de bouwplannen van Albert Heijn in het natuurgebied.

Op de website Indymedia wordt toegelicht hoe de actievoerders bij AH te werk gaan. Ze stoppen eerst ijzerdraad in het slot die vervolgens met secondelijm wordt dichtgekit. Ook worden de sloten van de dienstingangen dichtgelijmd waardoor het personeel niet naar binnen kan om de hoofdingang van binnenuit te kunnen openen. Bestelbusjes van AH worden eveneens geregeld beklad.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sonon
2 jaren geleden

Vastzetten dire actievoerders en de sloten van de cellen dicht lijmen. Helaas dat gebeurt niet want dit wordt toch weer niet bij de rechter gebracht.