Ach en wee, wat komen er toch een hoop vluchtelingen bij! Voor je het weet zijn we ‘omgevolkt’ zie ik alweer geroepen worden door fascistisch tuig, het noemen van hun namen niet waardig, op een ‘sociaal’ medium als Twitter.

Er is de laatste tijd regelmatig van overheidswege menig duit in het zakje van deze complottheorie gedaan, onder andere door vluchtelingen zogenaamd vrijwillig te dwingen bij het aanmeldcentrum Ter Apel op straat te laten slapen. Stuur de media erop af, dan kan iedereen zien dat ‘we het niet aankunnen’. Zo worden de vluchtelingen die buiten slapen gebruikt voor het aanwakkeren van racisme en ja hoor, daar kwam de eerste fascistische organisatie al demonstreren bij Ter Apel…

Gisteren werd het zoveelste alarmistische bericht naar buiten gebracht: er zijn 120.000 mensen bij gekomen in dit land. Dit zijn overwegend met open armen ontvangen mensen uit oorlogsgebied Oekraïne trouwens. Opmerkelijk is dat enerzijds gemeenten deze mensen, die zich in tegenstelling tot veel anderen per direct vluchteling mogen noemen, met graagte opvangen, en dat anderzijds de meerderheid die zij vormen binnen die 120.000 misbruikt wordt om paniek te zaaien over het aantal ‘asielzoekers’ in de samenleving. Verzwegen wordt bovendien dat die voorgewende stijging van het aantal vluchtelingen dat binnenkomt helemaal niet zo groot is. Tijdens de officiële hoogtijdagen van de coronapandemie (die nog altijd gaande is maar nu onder het tapijt wordt geveegd) waren het er namelijk veel minder: je kwam eenvoudigweg Europa niet in. Daarbij was er nog geen oorlog in Oekraïne. Het is dus pure anti-immigratie retoriek om de stijging van het aantal binnenkomende vluchtelingen ten opzichte van vorig jaar neer te zetten als uitzonderlijk veel. Dat lijkt alleen maar zo en wordt aangegrepen om mensen bang te maken en de staat en de media komen weg met het zaaien van al die paniek doordat mensen zo kort van memorie zijn. En ja hoor, vandaag kwam een nieuw alarmsignaal naar buiten: ‘Het COA staat op instorten!’. Ja ja, het personeel kan het niet aan. Eerst was er te weinig ruimte voor opvang (weet je nog?), nu is het personeel op.

Hoor ik daar iemand roepen “Maar corona, ziekmeldingen, Long Covid!”? Eh nee. Maar het zal er voor een flink deel mee te maken hebben. Maar ons wordt weer eens wijsgemaakt dat het personeelstekort net als het tekort aan opvang en het te kort aan sociale huurwoningen door de ‘stroom’ van vluchtelingen komt. Nooit never nimmer komen zulke problemen door beleid zoals het laten voortwoekeren van een gevaarlijk virus, het stelselmatig sluiten van AZC’s en ontslaan van personeel als er even wat minder vluchtelingen binnen komen, het slopen en verkopen van sociale huurwoningen, speculatie, gentrificatie… Nee, het zijn de vluchtelingen! Erger nog: de ‘asielzoekers’! Dientengevolge horen we uit gelederen van de trekkerterroristen ook dingen als: “Wij moeten wijken zodat huizen gebouwd kunnen worden voor asielzoekers en die krijgen ook alles en meteen! (…) Want zij zijn groot en ik is klein”. Dat laatste verzin ik er bij maar daar komt het geweeklaag van dat tuig wel op neer. Het heeft nog een Calimerocomplex ook!

Kort gezegd: ik hoef hopelijk niet uit te leggen wat een grote kul dat laatste is. Die hele agrarische dierenuitbuitingsindustrie, financieel gesteund door grote bedrijven en gesubsidieerd door de staat, moet sowieso weg en dat had al veel eerder gemoeten. Datzelfde geldt voor vervuilende industrie en luchtvaart. En het huizentekort.. behoeft dat nog betoog?

Laat je niet misleiden: voor vluchtelingen is ruimte zat, als we maar willen. En het is een morele verplichting tegenover mensen die op vlucht zijn gejaagd door wapenindustrie, vervuiling en klimaatverandering. Redenen voor vlucht die veroorzaakt zijn door Westers imperialisme, kapitalisme, (neo-)kolonialisme.

Er is ruimte zat. Als we maar willen. En dat is het echte probleem. Er zijn gemeenten die wel vluchtelingen willen opvangen, maar alleen uit Oekraïne. De huidige staatssecretaris van Detentie en Deportaties wil daar wel in meegaan. Maar verdomme, het College voor de Rechten van de Mens steekt er een stokje voor: het is namelijk discriminatie. Nee, echt?! Maar de omvolking dan? Straks zijn er geen witte Neederlanders meer! Help!

Maar het is allerminst erg, die ‘omvolking’. Schaf staten en grenzen af en mensen kunnen vrijelijk heen en weer reizen. Nou en? Bemoeit niemand zich ermee, dan bevinden mensen zich daar waar het veilig is, waar op dat moment wat brood op de plank kan komen, waar een dak boven het hoofd gevonden kan worden, waar ruimte is. Dan is het ook niet zo’n probleem om terug te gaan als dat zo uitkomt, naar de plek waar familie is, zonder angst om daarna niet meer terug te kunnen komen doordat overal hekken en muren en grenswachten in de weg staan en je op je reis kan verdrinken of stikken of vermoord, gemarteld, verkracht kan worden. Het is dat willen controleren van de bevolkingssamenstelling wat het probleem is. De Forten Europa en VS. Het controleren überhaupt, waarmee ik nadrukkelijk niet wil zeggen dat je kapitalisme en markteconomie alles moet laten ‘reguleren’, integendeel. Weg met controle en regulering van bovenaf! Laat het aan de mensen zelf over en je zult zien dat we geen bazen en banken en politici en ‘markt’ nodig hebben. Weg met staat en kapitaal. En dan zal je ook zien dat hetgeen ‘omvolking’ wordt genoemd helemaal geen probleem is maar een welkome verandering. Diversiteit, samenwerking, solidariteit, kennis van andere culturen en levenswijzen en weg met de monocultuur. Vrijheid van beweging! Staatloosheid voor iedereen!

En oh ja, niet onbelangrijk ook: zo we hebben geen COA medewerkers meer nodig. Geen IND. Geen Dienst Terreur en Verrek. Geen gevangenissen, muren, hekken, bewakers, grenswachten, politie, leger. Ga wat zinnigs doen met je leven allemaal. Er zijn mensen nodig in de gezondheidszorg. Is dat wat? De leeg gekomen gebouwen waar dat vuile werk dan niet meer verricht wordt, kunnen per direct ter beschikking worden gesteld aan woningzoekenden, waarvandaan ze ook komen.

‘Omvolking’? Het lijkt me een prima remedie tegen nationalisme, grenzen en staten. We hebben ‘omvolking’ nodig! Tegen racisme en fascisme. Het is de diversiteit en solidaire samenleving die we nodig hebben om extreem rechts te bestrijden. Het is alleen een rot woord, verzonnen door dat fascistische tuig. Maar als zij er zo bang voor zijn, kunnen we het tegen hen gebruiken dus ik ben ervoor: ‘omvolking’. Goed idee! Samen drukken we dat fascistische tuig weg. Alle vluchtelingen en migranten welkom, waarvandaan ze ook komen en met wat voor reden dan ook.

Joke Kaviaar
https://jokekaviaar.nl

PS. Kom je ook naar het No Border Camp trouwens? Van 8 – 14 augustus ergens in Zuid Holland. Let op 8 augustus op de informatie over de precieze locatie.

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Max
1 jaar geleden

De wokies zijn zo boos omdat “omvolking” een Duitse naziterm zou zijn voor bewust herinrichten van de populatie in een bepaald gebied. Dat gebeurde met bijna ondenkbaar gruwelijk geweld en deportaties.De veranderingen in de samenstelling van de bevolking in de Nederlandse samenleving komen voornamelijk door bewuste en gewenste emigratie naar Nederland en de lakse houding van de overheid. De vergelijking gaat dus absoluut mank en is een bewuste woke-chargering om andersdenkenden zwart te maken.Kinderbijslag en Moederdag zijn ook Duitse uitvindingen om meer soldaten te kweken, zodat hun manier van ‘omvolking’ mogelijk was.Pas dus in de toekomst maar op met het noemen van Moederdag of kinderbijslag. Voor je het weet, word je voor nazi uitgescholden en wordt voorgesteld om je de grondwettelijke vrijheden te ontnemen.

Boemboem
1 jaar geleden

“Er zijn mensen nodig in de gezondheidszorg. Is dat wat?”

De stem van een VVD-er

Max
11 maanden geleden

Omvolking is een etnoculturele manier om een politieke strijd te voeren.De Chinese communisten begrijpen die logica. Daarom voeren ze een omvolkingspolitiek in Tibet. Ze importeren miljoenen Han-Chinezen. Ook in de USSR probeerde men de nationale identiteit uit te wissen door een transmigratiepolitiek. De Romeinen hadden dat fundamenteel proces ook al door. Wie dienst deed in het Romeinse leger, werd Romeins staatsburger. Meteen was het concept geboren dat men nationaliteit kon verwerven.Het cultureel marxisme heeft dat proces ook door.Omvolking is groeiende realiteit,geen racistische comlottheorie.Nederlanders worden ‘een minderheid in ­eigen land’, zoals blanke Afrikaanders in Zuid-Afrika. Kwart van Nederland heeft ‘migratie-achtergrond’. Straks de helft. Hoe noemen we dat als het geen ‘omvolking’ is? Als de ontwikkelingen op dezelfde wijze als nu doorgaan zullen Nederlanders waarvan beide ouders in Nederland zijn geboren tussen 2050 en 2060 een minderheid vormen. Dan vormen dus de Nederlanders met een migratieachtergrond de meerderheid.En wie kritiek uitoefent op deze multicultuur omvolking genocide is volgens linkse zombies en hun criminele media;een extremist,racist, nazi en fascist…

Piet Hein
11 maanden geleden

Omvolking is genocide. Als het aan Joke Kaviaar ligt wordt de blanke inheemse bevolking uitgeroeid.

3 maanden geleden

Joke Kaviaar;Omvolking is geen theorie, maar een feit.Kwart van Nederland heeft ‘migratie-achtergrond’. Straks de helft. Hoe noemen we dat als het geen ‘omvolking’ is?Elk jaar komt er zo in Nederland een aantal inwoners bij ten grootte van een middelgrote stad en de meeste immigranten zijn van islamitische afkomst.Moslims zullen nooit echte Fransen, Belgen, Nederlanders of Duitsers zijn.Deze migranten met een vijandige houding tegenover onze cultuur worden op grote schaal binnengehaald en daarna gefaciliteerd.Van de autochtone Nederlanders is nu ongeveer 12% afhankelijk van een uitkering. De uitkeringsafhankelijkheid van mensen uit Afrika en het Midden-Oosten is echter minstens 30% en kan voor sommige migrantengroepen zo hoog zijn als 70%. Dat geldt ook als zij hier al langer zijn.Omvolking leidt tot overbevolking, islamisering, segregatie, schaarste en chaos!