(Foto Doorbraak)

11 augustus 2022 – Tientallen deelnemers aan het No Border Camp dat deze week in Rotterdam plaatsvindt houden vanmiddag een
demonstratie bij het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport (Portelabaan 7) in solidariteit met de daar opgesloten vluchtelingen. Met lawaai en spandoeken wordt aandacht gevraagd voor hun situatie en protest geuit tegen het Nederlandse en Europese beleid van het opsluiten en deporteren van vluchtelingen.

De organisatoren van de spontane demonstratie zeggen: ‘Het Europese detentie- en deportatiesysteem is wreed, racistisch en kolonialistisch. We strijden tegen dit systeem én voor vrijheid van beweging voor iedereen.’

Het No Border Camp is afgelopen maandag van start gegaan. Enkele honderden mensen uit diverse landen komen gedurende deze week samen voor acties, ontmoetingen, workshops en cultuur met betrekking tot de diverse aspecten van de strijd tegen het huidige migratiebeleid. De internationale campagne ‘Abolish Frontex‘ is een belangrijk speerpunt van het kamp.

No Border Camp 2022 duurt t/m 14 augustus en ligt aan de Giessenweg 25 in Rotterdam.

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties