Op zaterdag 8 oktober waren we er weer. Opnieuw hebben we Cantina di David en Bistronome des Arts verantwoordelijk gehouden voor het dierenleed dat zij veroorzaken door foie gras te verkopen. Het aantal restaurants in Utrecht die dit product op de kaart hebben staan is enorm gedaald, maar toch gaan deze twee restaurants stug hiermee door. Dit accepteren wij niet!

Wederom kwamen een aantal nieuwe mensen meedoen met de actie tegen foie gras. Bistronome des Arts werd als eerste bezocht en werd getrakteerd op toespraken en leuzen. Naast enige afkeurende reacties waren er met name positieve reacties vanuit het passerend publiek.

Bij Cantina di David splitste de groep zich in tweeën. Een groep ging beneden naar het terras en de andere bleef boven staan. Een spandoek werd aan de balustrade bevestigd waardoor ook aan de overkant duidelijk werd waar de actie tegen dit Italiaanse restaurant over ging. De eigenaar liet wederom van zich horen en liep boos ijsberend heen en weer.

Vervolgens keerden we weer terug naar Bistronome des Arts waar we opnieuw onze stemmen lieten horen waarom foie gras van de menukaart gehaald moet worden. Het idee dat er geld verdiend wordt door middel van dwang voederen van ganzen is dieronvriendelijk en getuigd van ondersteuning van geweld tegen levende wezens. Dit systeem moet gestopt worden en daardoor bijven we doorgaan totdat het aanbod van foie gras is gestopt.

We blijven de druk op beide restaurant houden en gaan dit opvoeren. Doe je met ons mee? Stuur ons dan een een bericht en/of houd de site van Active for Justice in de gaten.

Alle dieren vrij!

Foto’s Jan Kees Helms

 

 

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties