Laat vluchtelingen niet in de kou staan

De situatie in Ter Apel is mensonterend, zie bijvoorbeeld dit recente verslag van MiGreat op Instagram. Vluchtelingen worden gedwongen overdag in de kou en regen te wachten. Na een maandenlange inventarisatie bij gemeentes blijkt er maar één gemeente bereid te zijn meer jonge alleenstaande vluchtelingen op te vangen! Afgelopen week werden drie onderbetaalde vluchtelingen die hun baan opzegden, het middelpunt van een racistische campagne.

Deze crisis staat niet op zichzelf. Het vluchtelingenbeleid is de afgelopen jaren steeds onmenselijker geworden. Politici militariseren de grenzen en sluiten deals met dictators om vluchtelingen buiten de EU te houden. Vluchtelingen zonder de juiste papieren worden gedwongen in grote onzekerheid te leven. De opvang van vluchtelingen uit Oekraine laat zien dat het ook anders kan.

Vanuit het Platform Stop Racisme hebben we samen met tal van andere organisaties het initiatief genomen voor een landelijke demonstratie op zondag 30 oktober. Het doel is om de steun voor een menselijk asielbeleid zichtbaar te maken op straat. We willen een netwerk van onderaf bouwen dat in staat is op lange termijn ook te breken met dit racistische grensbeleid.

Onderteken de oproeptekst

Platform Stop racisme

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties