De ontwikkelingen op economisch gebied hebben dramatische gevolgen. Behalve dat de gas- en energieprijzen explodeerden zijn de voedselprijzen abnormaal hoog gestegen. De inflatie ging als een raket omhoog.

In de eerste instantie lukt het de meeste mensen nog wel om rond te komen. Echter als de eindafrekeningen de bus in rollen en de laatste reserves op zijn zal er een vrij grote groep in armoede vervallen. Ofschoon het zittende kabinet de ellende enigszins tracht te compenseren blijkt nu al dat mensen in de problemen terechtkomen.

Het is nu zo dat deze regering veel te laks is in het oplossen van de problemen. Er moet geëist worden dat deze regering onmiddellijk de voedsel producenten en supermarkten maximumprijzen oplegt.

Teken hier de petitie die de Bijstandsbond gelanceerd waarin wij een echt noodplan tegen armoede en ongelijkheid eisen.

Op 26 oktober organiseert de Bijstandsbond een grote protestbijeenkomst om deze zaken te bespreken. Wij hebben een werkgroep inflatie die wekelijks bijeenkomt en een energiespreekuur waar mensen hun energierekening kunnen laten doorrekenen en waar ze advies krijgen. Op de bijeenkomst willen we het hebben over wat wij in eigen omgeving kunnen doen, maar ook over welke andere acties we kunnen ondernemen om de huidige ontwikkelingen aan de kaak te stellen en alternatieven te presenteren.

Voor de grote bijeenkomst op 26 oktober hebben wij de volgende sprekers uitgenodigd:

Maureen van der Pligt bestuurder FNV uitkeringsgerechtigden
Harry Westerink van Doorbraak
Yde Cosgun van Foodwatch
We hebben als voorzitter Halil Celik

Er zal een korte inleiding worden gehouden door Rodrigo Fernandez, econoom bij SOMO, over het thema wat is inflatie.

Wanneer: 26 oktober 2022
Waar: Dijktheater in Tetterode
Da Costakade 160, 1053 XD Amsterdam
Tijd: Inloop: 18.30 uur
Aanvang: 19.00 uu
Einde: 22.00 uur.
Voor meer informatie: Bijstandsbond

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties