6 november 2022, Amsterdam – Op de eerste dag van de VN Klimaatconferentie vond in Amsterdam bij het Eyemuseum een meditatie flashmob voor klimaatactie plaats dat door jongerenbeweging Wake Up werd georganiseerd. Samen zitten en zingen om mindfulness en compassie te cultiveren, om onszelf, elkaar en alle wezens te helen en te beschermen.

De kracht van samen mediteren en zingen

De zomer ligt net achter ons, maar nog vers in ons geheugen staat het extreme weer – van zinderende hittegolven tot uitzonderlijk hevige regenval – dat zorgde voor duizenden doden en miljoenen ontheemden over de hele wereld. De situatie is meer dan urgent.

In deze moeilijke tijden verlangt eenieder van ons naar een betere wereld. Maar een gevoel van machteloosheid en onzekerheid over wat te doen overheerst. Thich Nhat Hanh (Thay) is zonneklaar: er is een ding dat binnen onze macht ligt om te veranderen: onze geest. De manier waarop we kijken, zien en denken bepaalt elke keuze die we maken, van de kleine alledaagse zaken tot onze reactie in crisissituaties.

aandacht.net

Foto’s Jan Kees Helms

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties