Foto Jan Kees Helms

Op 3 december zal Active for Justice actie voeren bij twee restaurants in Utrecht. Sinds een half jaar voert Active for Justice een nieuwe campagne tegen foie gras. In die tijd zijn de meeste restaurants in Utrecht en Amersfoort gestopt met de verkoop van dit product. Cantina di David en Bistronome des Arts gaan echter nog steeds door. Deze restaurants verkopen nog steeds foie gras: een dieronvriendelijk product waarvan de productie in (onder andere) Nederland verboden is vanwege het dierenleed.

Foie gras:
Foie gras is de vette lever van ganzen of eenden. Om dit product te produceren moet het dier een overvloed aan eten binnenkrijgen. In de meeste gevallen komt hierbij dan ook dwangvoeding te pas. Door middel van een (gemiddeld) 30 centimeter lange buis krijgen de dieren vette voeding toegediend, waardoor hun lever opzwelt tot een grootte van wel 10 keer ten opzichte van een normale lever.

Steeds meer bedrijven en consumenten laten dit dieronvriendelijke product links liggen. Hierdoor, tezamen met de vogelgriep, is deze industrie aan haar laatste stuiptrekking bezig. Daarom vinden wij het een goed moment de campagne te voeren, in de hoop het product definitief uit de restaurants en schappen te laten verdwijnen.

Onjuiste voorlichting:
Cantina di David beweert in het menu dat hun foie gras diervriendelijk is. Bij navraag door ons onderzoeksteam werd echter aangegeven dat de foie gras geproduceerd werd in Nederland en Frankrijk. In Nederland is de productie van foie gras verboden en in Frankrijk is het dwangvoeren wettelijk verplicht gesteld, anders mag het product niet verkocht worden als zijnde foie gras. Dit is per definitie niet diervriendelijk. Cantina di David verstrekt hiermee bewust onjuiste informatie in haar menu en in woord.

Actie:
Verzamelen om 17:30 op het Domplein in Utrecht op zaterdag 3 december, om vervolgens een protest te gaan voeren bij beide restaurants voor de deur. Hiervoor maakt Active for Justice gebruik van een spandoek, fotoborden, megafoon en flyers.

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties