Op 17 december zal Active for Justice actie voeren bij drie restaurants in Haarlem. Sinds een half jaar voert Active for Justice een nieuwe campagne tegen foie gras. In die tijd zijn de meeste restaurants in Utrecht en Amersfoort gestopt met de verkoop van dit product. Active for Justice start vanaf morgen de campagne tegen foie gras ook in Haarlem. De restaurants die we gaan bezoeken hebben foie gras op het menu: een dieronvriendelijk product waarvan de productie in (onder andere) Nederland verboden is vanwege het dierenleed.

Foie gras

Foie gras is de vette lever van ganzen of eenden. Om dit product te produceren moet het dier een overvloed aan eten binnenkrijgen. In de meeste gevallen komt hierbij dan ook dwangvoeding te pas. Door middel van een (gemiddeld) 30 centimeter lange buis krijgen de dieren vette voeding toegediend, waardoor hun lever opzwelt tot een grootte van wel 10 keer ten opzichte van een normale lever.

Steeds meer bedrijven en consumenten laten dit dieronvriendelijke product links liggen. Hierdoor, tezamen met de vogelgriep, is deze industrie aan haar laatste stuiptrekking bezig. Daarom is het een goed moment campagne te voeren, in de hoop het product definitief uit de restaurants en schappen te laten verdwijnen.

Actie

Er wordt zaterdag 17 december verzameld om 17.30 op het Stationsplein in Haarlem, om vervolgens met spandoek, fotoborden en flyers te protesteren bij de restaurants voor de deur.

Foto Jan Kees Helms

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties