UTRECHT – Op het moment van schrijven bezet een groep actievoerders restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht, Lijnmarkt 48. Ondanks herhaaldelijk verzoek via brief, e-mail en middels legale protesten, gaat deze eetgelegenheid toch door met de verkoop van foie gras. 

Een groep van 10 mensen heeft daarom vanaf 19 uur een ludieke bezetting gestart, en weigert het restaurant te verlaten tot foie gras van het menu verdwijnt. Sommige actievoerders hebben zich vastgeketent door middel van zogenoemde ”lock-ons”.

Foie gras
Voor foie gras worden ganzen en eenden vetgemest op een dusdanige wijze dat de lever opzwelt tot wel tienmaal de normale grootte. In de meeste gevallen gebeurt dit door (enkele malen per dag) dwangvoeding toe te passen, waarbij een stalen pijp tot wel 30 centimeter in de keel gaat om de vloeibare voeding naar binnen te krijgen. Vanwege dierenleed is de productie in Nederland verboden, maar de verkoop mag vreemd genoeg wel nog. De actievoerders vinden dat 2023 een goed jaar is om dierenlevens boven winstbejag te verkiezen en foie gras definitief van het menu te laten verdwijnen.


Bezetting in het restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht.

Actie
Met deze actie wil Active for Justice aandacht vestigen op het dierenleed dat met foie gras gemoeid is en de discussie omtrent de verkoop van dit product aanzwengelen. Ook hoopt Active for Justice dat Bistronome Des Arts alsnog zal besluiten foie gras op de menukaart te vervangen door een meer diervriendelijk product.

Active for Justice
Sinds april is de actiegroep een herstart begonnen, waarbij de huidige focus ligt op de foie gras campagne. Door middel van haalbare campagnes of ludieke acties wil Active for Justice een steentje bijdragen aan een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties