Afgelopen zaterdag trok Active for Justice opnieuw de straat op om een stem te zijn voor de ganzen en eenden in de foie gras industrie. En met resultaat! 

Foto’s Jan Kees Helms

Nadat zeker 45 mensen op het verzamelpunt bij elkaar waren gekomen (en dat is, voor de derde actie op een rij, een record aan deelnemers!), trokken we vol motivatie naar Bistronome des Arts. Dit is hetzelfde restaurant waar we enkele weken geleden een succesvolle bezetting hebben uitgevoerd. Meerdere spandoeken werden ontvouwen, 4 megafoons kwamen tevoorschijn, tal van fotoborden werden hoog gehouden en een beeldscherm voorzien van beelden uit deze gruwelijke industrie zorgden er gezamenlijk voor dat niemand om onze boodschap heen kon. Voorbijgangers kregen allen een flyer aangeboden.

Al snel kwamen kennissen van de eigenaar naar buiten om aan te geven dat foie gras definitief van de kaart is verdwenen. Op de huidige menukaart is het doorgestreept, en nieuwe menukaarten worden gemaakt. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, en restaurant nummer 11 dat het van de kaart heeft gehaald sinds we deze campagne zijn begonnen! Uiteraard gaan we het goed in de gaten houden, maar voor nu zijn we blij dat Bistronome des Arts dierenwelzijn boven dierenleed heeft gekozen en dit product niet meer gaat aanbieden.

Op naar Brasserie Marie! Dit restaurant weet heel goed dat foie gras eigenlijk niet meer kan, en heeft het daarom niet eens op het menu staan. Ze bieden dit gruwelijk product aan als een ”guilty pleasure” waar je naar kunt vragen. Schandalig. Hier maakten we dan ook luidkeels duidelijk waarvoor we kwamen, en dit trok veel bekijks. Het kan niemand ontgaan zijn op welke dier-onvriendelijke manier Brasserie Marie haar geld verdient. Dit was de eerste keer dat we hier stonden, maar we gaan blijven terugkomen tot het product van de kaart gaat. 

Het protest werd, nog steeds vol motivatie, beëindigd en afgesloten op het Domplein. Meerdere mensen hebben aangegeven mee te willen helpen bij de campagne, en we zijn dan ook volledig overtuigd dat we met al deze fantastische mensen de campagne gaan winnen. Foie gras moet en zal verdwijnen! 

We willen Animal Save Movement, Ongehoord en Caft Europe bedanken voor de steun en hulp bij deze actie. Samen staan we sterk en samen gaan we de wereld veranderen. Op naar de volgende!

 

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
1 jaar geleden

Lekker Foie Gras!! Ga ff wat leuks doen met je lever!!