Zaterdag 18 februari trok Activie for Justice naar Wageningen voor protestacties bij restaurants BEAU en Diels.

Steeds meer restaurants kiezen ervoor foie gras van de kaart te halen. En dat is logisch: want wie wil er nou nog meewerken aan een industrie waarvoor ganzen en eenden meermaals per dag dwangvoeding via een buis in de keel gepropt krijgen, opdat de lever opzwelt tot wel tienmaal het normale formaat?

Toch zijn er ook in Wageningen nog enkele restaurants die doorgaan met de verkoop van foie gras, ondanks onze uitleg omtrent dit product via e-mail en brief. Onbegrijpelijk! Daarom gaan we de straat op: om een stem te zijn voor de ganzen en eenden, die nog steeds massaal sterven voor een ”luxe-product”. Om een stem te zijn voor wie niet voor zichzelf kan spreken, iets dat helaas nog steeds hard nodig is.

Foto’s Jan Kees Helms

 

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boemboem
1 jaar geleden

zoals gezegd, goeie actie maar er zijn mensen die nooit een restaurant van binnen zien. zij hebben een andere belevingswereld dan de mensen op de foto’s.