Vrijdag 14 april 2023 demonstreerde aktiegroep Active for Juctice bij de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) wegens het niet naleven van de regels bij het export van dieren. Zieke en gewonde dieren mogen niet op transport gezet worden, wat wel gebeurd onder het toezicht van de NVWA.

Active for Juctice: “Wij hebben geen vertrouwen meer in dit systeem en in de NVWA, die zogenaamd het dierenwelzijn beschermen. Met deze actie hebben we dan ook twee eisen:
1: We willen duidelijk maken dat de NVWA onderdeel is van het huidige probleem. Het moet afgelopen zijn met het vingertje elders wijzen; de NVWA is net zo goed schuldig aan dierenleed.
2: Opnieuw is duidelijk geworden dat dierenwelzijn in de dierindustrie niet belangrijk is, ondanks tal van beloften en toezeggingen. Daarom willen we een statement maken voor een plantaardige toekomst, en tegen het gesol met dieren voor winstbejag.”

Foto’s Jan Kees Helms

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boemboem
1 jaar geleden

Tuttut, het offer van Kain werd ooit door God afgewezen omdat er geen dierlijk bloed vergoten was. Dieren zijn wel degelijk voedsel en waren. Als deze activisten zich net zo druk maakten om het offer van Golgota als om de zielige dieren dan snapten ze waar Jezus voor gestorven was. Desalniettemin valt er inderdaad wel wat op de vlees industrie af te dingen.