Zaterdag 29 april – verzamelen 17.30 Stationsplein Centraal Station, Amsterdam

Op zaterdag 29 april organiseert Active for Justice een protestactie bij restaurants in Amsterdam die foie gras aanbieden. De activisten zijn sterk gekant tegen de verkoop van de lever van ganzen en eenden die door middel van dwangvoeding wordt geproduceerd. Met spandoeken, flyers en megafoons eisen de actievoerders dat foie gras onmiddellijk van de menukaart wordt gehaald. Om 17:30 hebben ze afgesproken bij Stationsplein 39 (Amsterdam Centraal), vanuit daar zullen verschillende restaurants worden bezocht.

Foie gras is een product waarbij de lever van ganzen en eenden groter en vetter wordt gemaakt door middel van gedwongen voeding. Het voer wordt hierbij door een lange stalen of rubberen buis in de slokdarm geduwd. Door deze methode bereikt de lever soms tot wel tienmaal het gewicht van een ‘normale’ lever. Hoewel de productie van foie gras in Nederland verboden is, is de import en verkoop ervan nog steeds mogelijk. De activisten vinden dit onacceptabel en eisen dat de verkoop in Amsterdam stopt.

Met de protestactie willen de activisten druk uitoefenen op de restaurants. “We hopen dat de restaurants hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen met deze wreedheid tegen dieren.” aldus een van de demonstranten. “We hebben de restaurants al eerder e-mails en brieven gestuurd, maar geen reactie ontvangen. Daarom hebben we besloten om vandaag langs te gaan.” De activisten zeggen door te gaan met hun acties totdat alle restaurants foie gras van de menukaart hebben verwijderd.

Active for Justice is een anarchistische beweging die strijd tegen dierenleed. De beweging kwam eerder in het nieuws met verschillende acties tegen foie gras en onder andere jachtsabotage.

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boemboem
1 jaar geleden