Zaterdag 29 april organiseerde  Active for Justice protestacties bij verschillende restaurants in Amsterdam die foie gras aanbieden:

Bistrot Neuf
Café Nobo
Sins of Sal
Café Parlotte

De activisten zijn sterk gekant tegen de verkoop van de lever van ganzen en eenden die door middel van dwangvoeding wordt geproduceerd. Met spandoeken, flyers en megafoons eisen de actievoerders dat foie gras onmiddellijk van de menukaart wordt gehaald.

Foie gras is een product waarbij de lever van ganzen en eenden groter en vetter wordt gemaakt door middel van gedwongen voeding. Het voer wordt hierbij door een lange stalen of rubberen buis in de slokdarm geduwd. Door deze methode bereikt de lever soms tot wel tienmaal het gewicht van een ‘normale’ lever. Hoewel de productie van foie gras in Nederland verboden is, is de import en verkoop ervan nog steeds mogelijk. De activisten vinden dit onacceptabel en eisen dat de verkoop in Amsterdam stopt.

Met de protestacties willen de activisten druk uitoefenen op de restaurants. “We hopen dat de restaurants hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen met deze wreedheid tegen dieren.” aldus een van de demonstranten. “We hebben de restaurants al eerder e-mails en brieven gestuurd, maar geen reactie ontvangen. Daarom hebben we besloten om vandaag langs te gaan.” De activisten zeggen door te gaan met hun acties totdat alle restaurants foie gras van de menukaart hebben verwijderd.

Foto’s Jan Kees Helms

 

 

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties