Op 20 mei wordt er gedemonstreerd tegen het beleid van het park de Hoge Veluwe. Aanleiding is het dichthouden van wilddoorgangen door het park. De demonstratie wordt georganiseerd door actiegroep Active for Justice en de Vrije Bond Utrecht, een lokale afdeling van anarchistische federatie de Vrije Bond.

Verzamelplek: Otterlo, op de hoek van de Dorpsstraat – Kerklaan, op 20 mei om 13:00.

De organisators stellen dat het park de vrijheid van dieren inperkt door de doorgangen te sluiten, en het rondtrekgedrag van de dieren belemmert. Hierdoor bedreigt het park de biodiversiteit en het welzijn van de dieren. In het park leven onder andere edelherten, wolven, en moeflons. Moeflons komen niet van nature in Nederland voor, en worden veel bejaagd door de wolven omdat de moeflons zich niet kunnen verstoppen, wat ze in hun natuurlijke omgeving wel doen.

Het park stelt op hun website dat de moeflon belangrijk is voor de begrazing van het park, en daarom beschermd moet worden voor de wolf. De actievoerders betwisten dit, en stellen dat hiervoor inheemse soorten gebruikt zouden moeten worden. Daarnaast stellen ze dat alle dieren lijden onder de huidige situatie. De wolf kan niet weg uit het gebied, de moeflon heeft een kleiner leefgebied, en edelherten binnen en buiten het gebied kunnen niet rondtrekken.

De actievoerders hebben ook een petitie gestart om te overhandigen aan het park tijdens de demonstratie op 20 mei.

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boemboem
11 maanden geleden

De moeflons zijn eigenlijk gastarbeiders. Zijn die niet welkom dan?

Boemboem
11 maanden geleden

Jullie racistische actie om de allochtone Moeflon weg te pesten, verbloemt het Eindtijd principe van de hongerige wolf die christus uitbeeldt die de ecclesia wegrukt van deze aardse hel. Christus is ook hongerig naar zijn ecclesia. Zoals een hongerige wolf naar zijn prooi loert zo is christus klaar om de gelovigen hier weg te rukken. Ik geloof dat er een Eindtijd gedachte achter de terugkeer van de wolf zit.

Boemboem
11 maanden geleden

Justice for All, behalve voor de Moeflons. Weten jullie eigenlijk wel wat Justice – rechtvaardigheid – is? Wie bepaalt wat rechtvaardig is? Is het rechtvaardig om de wolf vrijuit te laten gaan op de Veluwe? Zo ja, wie bepaalt dat? En hoeveel wolven zijn rechtvaardig? Of moeten we dan tegelijk ook maar de lynx en poema herintroduceren? Is het rechtvaardig om de moeflon hiervoor op te offeren? Als je ganzen redt van foie gras en tegelijk moeflons opoffert aan meedogenloze wolven, is dat rechtvaardig? Ik denk dat wij, mensen terughoudend moeten zijn om te pas en te onpas het woord rechtvaardig te gebruiken. Er is er maar 1 die echt weet wat rechtvaardig is en dat is de God van de Bijbel. Hij liet zijn enige zoon door ons kruisigen. Laten we daarom oppassen om te bepalen wat rechtvaardig is. We weten niet eens wat de dag van morgen brengt. Het zou dus mooi zijn als jullie de pretentieuze naam veranderen: Justice for All.

11 maanden geleden

#weetwatmorgenbrengt
met de Wolven in Nederland, #wolvenmoord in Nederland afschot Probleem-Wolf.
https://www.facebook.com/wolveninhetbelangvandewolfinnederlandnee/

@wolfactivist Sahoniwayakata op Twitter
#NederlandNietWolfWaardig

Boemboem
11 maanden geleden

wolfactivist, Ik snap je liefde voor wolven wel. Wij hadden vroeger een Duitse Herder. Die huilde altijd mee als op TV een wolf huilde.

Paashaas
11 maanden geleden

Dus jullie geilen erop dat de wolvenroedels alles uit elkaar scheuren en noemen dat dan “natuur”
Jullie zijn een slap aftreksel en een gestoorde versie van wat Rewilding Europe moet heten…