Active for Justice en de Vrije Bond Utrecht roepen op om op 20 mei te komen demonstreren voor het openen van de doorgangen rond park De Hoge Veluwe.

“Elk dier vrij! Open het hek!” – Dat is wat er op de banner staat die enkele dieren van het bos hebben laten zakken vanaf een van de afgesloten ecoducten rond Park Hoge Veluwe. Lokatie: Ecoduct Oud Reemst, over de N310, dat het Nationaal Park Hoge Veluwe met Planken Wambuis verbindt.

Met de bannerdrop willen de dieren de aandacht vestigen op de demonstratie “Open de doorgangen!” die op zaterdag 20 mei plaatsvindt. Er wordt om 13 uur verzameld op de hoek van de Pothovenlaan –  Harskamperweg in Otterlo om vervolgens naar de ingang van park Hoge Veluwe te lopen en aldaar een petitie aan te bieden.

In aanloop naar de demonstratie roepen we mensen op massaal de petitie te ondertekenen.

Wat willen Active for Justice en de Vrije Bond Utrecht?

Sinds 2019 zijn zowel het ecoduct Oud-Reemst als de faunapassage bij het Deelerwoud afgesloten door het nationaal park. In eerste instantie als tijdelijke maatregel om wolven buiten de deur te houden, maar ook nu er al geruime tijd wolven binnen het park leven, blijven de oversteekplaatsen hermetisch afgesloten.
Het gevolg? Alle dieren die normaal zouden rondtrekken tussen verschillende natuurgebieden, zijn nu veroordeeld tot een bepaald omsloten terrein, namelijk park De Hoge Veluwe.

Wij eisen dat het park de faunapassage en het ecoduct opnieuw openstelt voor passerend wild; opdat alle dieren (van hert tot wolf) toegang hebben tot de verschillende gebieden en niet vast hoeven te zitten in een omheind park. Wij zijn van mening dat het nationaal park niet het recht heeft om de dieren opgesloten te houden voor eigen belang.

Active For Justice / Vrije Bond Utrecht
Foto’s Jan Kees Helms

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boemboem
11 maanden geleden

Misschien wel een goede actie maar voor mij blijft de Vrije Bond een Bourgeoise kliek en anarchisme een Bourgeoise hobby. Als je echt stoer wilt doen en wilt scoren waarom doe je niet wat tegen de vee verminkingen door ufo’s? https://www.youtube.com/watch?v=45C8dvULu04

Boemboem
11 maanden geleden

Anarchisten zijn volgens mij helemaal niet zo links en antikapitalistisch. In plaats van dat de Vrije Bond hier nu eens wat mee doet,
https://www.ad.nl/lochem/esther-is-ziek-van-de-arbeidsmarkt-de-flexibilisering-is-volledig-doorgeschoten~a34d4cfd/

Boemboem
11 maanden geleden

Waarom alleen de Hoge Veluwe en ook niet in Appelscha? Haal het kampeerterrein daar weg en laat de everzwijnen, wolven en beren er elkaar de tent uitvechten.