Week met acties en workshops tegen repressief grens- en migratiebeleid

Groningen, 21 augustus 2023 – Vanmorgen is het No Border Camp 2023 van start gegaan op het terrein tussen Paddepoelsterweg 14 en 16 in Groningen. Gedurende de week komen daar enkele honderden internationale activisten samen voor acties, bijeenkomsten, workshops en discussie in het kader van de strijd voor een wereld zonder grenzen en bewegingsvrijheid voor iedereen.

Het No Border Camp vraagt aandacht voor het repressieve en gemilitariseerde grens- en migratiebeleid van Nederland en de EU. Het is geen toeval dat het No Border Camp dit jaar in het noorden van het land plaatsvindt, waar vorig jaar Ter Apel het symbool werd van een falend migratiebeleid. Het grensbeleid zorgt namelijk niet alleen voor tragisch leed ver van Nederland, zoals recentelijk de scheepsramp voor de Griekse kust, de gevolgen zijn ook in hier zichtbaar. Iedereen herinnert zich de beelden van de honderden mensen die de nacht door moesten brengen voor de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daarnaast voltrekken zich er ook in de noodopvangen, zoals in Zuidbroek, mensonterende situaties.

Op het No Border Camp zullen verschillende onderwerpen de revue passeren, zoals de onmenselijke behandeling van asielzoekers in Ter Apel, hoe de EU Balkan-landen gebruikt in hun geopolitieke spel, de historie van de no border-beweging in Nederland en de effecten van grens- en asielbeleid op de gezondheid van zwangere en barende mensen.

Het kamp wordt georganiseerd door een coalitie van activisten van verschillende groepen in Nederland en volgt de eerdere No Border Camps in Rotterdam (2013 en 2022) en Wassenaar (2019). In 2022 werden er tijdens het No Border Camp demonstraties georganiseerd bij onder andere Nationale Nederlanden en Detention Centre Rotterdam (DCR).

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boemboem
10 maanden geleden

echt foute boel dit. Het is juist de bedoeling van deze aion en de volgende ook nog dat er grenzen zijn. Over duizend jaar krijgen we de strijd van Gog en Magog.

Boemboem
9 maanden geleden

Hebben rijkeluis anarchisten nou echt geen ander stokpaardje dan die eeuwige vluchtelingen (toekomende VVD stemmers)?

Boemboem
9 maanden geleden

Om tussen al die aardbevingsslachtoffers in Groningen over het weghalen van grenzen en vrije toegang van “migranten” (eh buitenlanders) te kletsen moet je echt wel een plaat voor de kop hebben. Op Indymedia gebruiken ze het woord “intersecties” om toch nog even de slag naar de aardbevingsslachtoffers te maken. Deze activisten zijn bourgeoise wezens die in een sprookje leven.