komende zaterdag gaan we in Utrecht de straat op tegen de zich als feminist voordoende trans haters van Voorzij. De vorige keer kwamen er ook allerlei rechtsextremisten opdagen, maar werden ze overstemd door een veel groter tegenprotest.

Met onze manifestatie op Jaarbeursplein willen we een luid en duidelijk geluid laten voor trans rechten. De extreemrechtse aanval vanuit clubs zoals Voorzij is namelijk niet het enige probleem voor trans mensen. Op tal van terreinen worden trans mensen geconfronteerd met discriminatie en achterstelling: van arbeidsmarkt, zorg tot onderwijs.

Ook lijkt er zich in de aanloop naar de verkiezingen een rechtse meerderheid af te tekenen die vijandig staat tegenover trans mensen. Zo neemt de nieuwe partij van Omtzigt, die mogelijk de grootste wordt, tal van extreemrechtse frames over trans mensen over. Het stemgedrag van de partij ligt het dichtste bij de christenfundamentalisten van de SGP.

Sluit je daarom zaterdag aan bij onze manifestatie op Jaarbeursplein. We hebben een kort programma met sprekers vanuit verschillende trans en lhbtqi+ organisaties. Daarna is er ruimte om ook aan te sluiten bij het tegengeluid bij de trans haters.

Stop Platform Racisme

Door .

Abonneer
Laat het weten als er

*

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 maanden geleden

Ja laten we vooral niet de straat op gaan tegen de Toeslagen Affaire of tegen de Participatiewet (of zelfs tegen ufo ontvoeringen). Dat is voor het Klootjesvolk. Anarchisme = lippservice.

8 maanden geleden

Vast en zeker duiken er ook weer palestijnse vlaggen op.

8 maanden geleden

Solidair zijn met deze egoïsten die alleen maar met zichzelf bezig zijn? Hoeveel Prides en regenboog demonstraties hebben we het afgelopen jaar gehad? Het kanniet op. Er zijn ook andere doelgroepen die ook wel eens aandacht willen en dan heb ik het niet over die andere aandachtstrekkers, de Vluchtelingen of de Klimaatzeurkousen. Wat te denken van Bijstandsmoeders of van kinderen die geen ouders meer hebben? Wat te denken van Parkinson patiënten? Wat te denken van de Joden in ons land? Het lijkt wel of ons land chronisch in een regenboog roes verkeert. Deze Non-Binairen en Transen vragen voortdurened onafgebroken begrip voor zichzelf. Ik ben er helemaal klaar mee. Mijn begrip of steun krijgen ze nooit.

8 maanden geleden

Leuk dat de Palestina Free protesteerders ook meedoen. Tof dat ze het hier helemaal mee eens zijn. Queers for Free Palestine en Palestijnen for Free Queers en Transen.