Door Hans Beerends

Links, rechts in de maat anders?  

Ja, anders wordt de juffrouw kwaad, gaat het kinderliedje verder. Nou zal dat wel meevallen, maar dat links/rechts uit de maat lopen is duidelijk.  

Een voorbeeld: Het is nu 40 jaar geleden dat in Den Haag 550.000 mensen demonstreerden tegen de kernwapens. Twee jaar later zetten 3.750.000 mensen hun handtekening onder een protestverklaring. Onder aanvoering van alle linkse en sociaalliberale partijen protesteerde Nederland voor de vrede. Zestig en zeventigplussers zullen zich dat nog goed herinneren. 

Thans ijveren Nederlanders van alle leeftijden voor meer bewapening teneinde de mogelijke dreiging uit Rusland te weerstaan. 

Op zijn 80ste verjaardag vertelde Roel van Duyn, Provo en als tiener actief in de Ban de Bom beweging, dat hij nu pro NATO was. In zijn eind Februari uitgekomen boek Schoonvader van Poetins geheim agent pleit de ooit zo gedreven pacifist zelfs voor herinvoering militaire dienstplicht en bouw van meer atoomwapens in Europa.

De misdaden van Stalin werden tot eind jaren vijftig door de linkse communisten ontkend en hij werd geprezen als een groots staatsman. Thans worden de misdaden van Poetin door extreemrechtse partijen ontkend en wordt hij door hen geprezen als een groots staatsman. 

In 1967 tijdens de 6-daagse oorlog tussen Israël en de Palestijnen, stond heel Nederland en met name het linkse deel volledig achter Israël. De Rai stroomde vol met 15.000 sympathisanten en Den Uyl sprak “In Israël is de democratie van het socialisme verwerkelijkt”. In Den Haag demonstreerden de jongeren van de PSP samen met Provo en de Socialistische Jeugd. Wie maar iets positiefs zei over de Palestijnen werd door de destijds vermaard politiek commentator Mr G.B.J. Hiltermann uitgemaakt voor antisemiet. 

Thans wordt Israël volledig gesteund door extreemrechtse partijen en worden er door liberaal rechtse partijen vraagtekens gezet bij het optreden van Israël en zijn het vooral (linkse) jongeren die demonstreren voor het Palestijnse volk. 

(de oorlogsmisdaad van Hamas van 7 Okt wordt door alle groepen veroordeeld) 

Tenslotte: Ook in de man/vrouw verhouding doen rechtse/conservatieve trends opgang. 

Konden in de jaren 60 en 70 minderheidsgroepen en jongeren zich afzetten tegen de regentenmaatschappij en voor vrouwenemancipatie, thans komt een anti-emancipatietrend op. 

Andrew Tate, oud kickboks kampioen, influencer, miljonair, bezitter van een dozijn dure auto’s laat via social media weten dat vrouwen hun plaats moeten weten, dat mannen gewoon de baas moeten zijn en dat vrouwen gedienstig moeten zijn ook op seksueel gebied. Via Tik-Tok werd zijn boodschap 17 miljard keer bekeken. Bij jonge mannen is hij zeer populair. 

Deze antifeministische boodschap past ook weer in een ander, uit de VS overgewaaid idee van de Tradwife. Tradwives zijn vrouwen die vertellen dat zij graag terug willen naar de oude positie van alleen maar huisvrouw zijn en die zorgen voor man en kinderen. Niet alleen dat ze dat zelf in de praktijk brengen en via socialmedia laten zien hoe fit en zelfbewust ze er uit zien, samen met hun mannen propageren zij ook met enig succes deze houding.  

Kortom de emancipatie van minderheidsgroepen, vrouwen en jongeren, zo hoopvol ingezet in de jaren 60 en 70, krijgt nu te maken met conservatieve tegenacties.  

Benieuwd of deze trend in Nederland aanslaat.

Abonneer
Laat het weten als er

*

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

Grachtengordel links heeft het verprutst voor echt links. Kind van de rekening zijn spoedig de mensen die aan de onderkant van de samenleving zitten. Hetzelfde geldt overigens voor de christelijke politieke partijen. Ook zij hebben het verprutst voor de echte gelovigen.

Ebe
3 maanden geleden

Was het maar waar dat 7 oktober door alle groeoen veroordeeld wordt. Bij de meeste pro Palestijnse acties in Nederland wordt samengewerkt met de organisatie Samidoun die de pogrom van 7 oktober een prima actie vinden. In Duitsland deelden ze zelfs gebakjes om dit te vieren.

Nomen Nescio
3 maanden geleden

Ik denk dat Ebe de opstand in het Ghetto van Warschauw in 1943 ook een bijzonder kwalijke, gewelddadige actie vind die terecht met overkill is neergeslagen door de nazi’s

Ebe
3 maanden geleden

@Nomen Nescio Ik niet wist dat bij de opstand in het getto van Warschau Duitse babys en bejaarden werden gegijzeld. Dat bij en een nabijgelegen festival jongeren werden vermoord allen omdat ze Duits waren. Dat ze vrouwen naakt in de kofferbak van een auto afvoerden.

Ebe
3 maanden geleden

Het verkrachten van vrouwen vindt Nomen Nescio natuurlijk ook een prima strijdmiddel.

Nomen nescio
3 maanden geleden

Zolang Ebe etnische zuivering steunt waarbij dik 2 miljoen mensen worden weggebuldozerd, moet Ebe geen grote morele broek aantrekken,.

Boemboem
3 maanden geleden

Dat links kapot is, komt door het griesmeelpap fake linkse volk dat Indymedia teistert.

Ebe
3 maanden geleden

@Nomen Nescio Gister lekker holocaust overlevenden voor kanker zionist uitgescholden?

Boemboem
3 maanden geleden

Ze gaan nu ook al het suikerfeest en de ramadan openlijk vieren met kerstlichtjes en zo. Met dank aan prutsgressief Links. Ons land hobbelt als een lemming naar de afgrond. Valse tolerantie.

Nomen nescio
3 maanden geleden

Hm, griesmeelpap, lekker! Maar wel heel destructief voor Nederland, haha

Nomen nescio
3 maanden geleden

Overigens, met hoeveel leugens kan Ebe nog wegkomen? Zijn verkrachtingsverhaal blijkt ook al een Israelische psyop.
https://publish.twitter.com/?url=https://twitter.com/normfinkelstein/status/1767578915340460112

Nomen nescio
3 maanden geleden

Nog een leugen van Ebe en zijn mede rabiate genocide schoonpraters ontmaskerd

https://twitter.com/abuPessoptimist/status/1768173479004655850

Ebe
3 maanden geleden

Helemaal geen leugen. Er zijn duidelijke opnames van. Abu moet zijn oren eens uit laten spuiten.

Ebe
2 maanden geleden
Nomen nescio
2 maanden geleden

@Ebe Meer retoriek zal je niet helpen. Je verspreidt leugens en veel joden vinden dat ook (de rabiaat genocidale extreemrechtsen onder hen uiteraard niet).

Ebe
2 maanden geleden

@Nomen Nescio. De holocaust was zeker ook een leugen?

Nomen nescio
2 maanden geleden

@Ebe je verkrachtingsverhaal is onderuit gehaald door officieel onderzoek. In alles wat Israel aanbracht is NIETS gevonden wat hun aanklacht ondersteunde. We weten dat je heilstaat er nog steeds achter staat, maar die zijn net als jij wel vakker betrapt op leugens.

Boemboem
2 maanden geleden

De catastrofe in Gaza is de springplank naar de naderende Eindtijd. De centrale vraag is nu: wie is de komende antichrist? Niemand van kritisch links stelt zich deze vraag.

Boemboem
2 maanden geleden

De zon zal vervormd worden tot in duisternis en de maan tot in bloed – Handelingen 2:20

Ebe
2 maanden geleden

@Nomen Nescio DIt artikel is 2 dagen oud en nog nergens ontkracht. Hamas vriendjes zijn wel erg voorspelbaar. Waar lees je overigens dat ik achter het optreden van het israelische leger sta.

Nomen nescio
2 maanden geleden

@Ebe Je wilt met 1 casus, indien waar (weet je nooit met die Amerikanen), zowel heel Hamas, heel het Palestijnse volk en heel links als mede schudlig aanklagen? Je bent nog gekker dan ik dacht, maar Kollktivschuld is inderdaad wel de meest gebruikte manier van omgaan met mensen bij mijn tegenpartij.